wz

MEDOVÉ   KVASNICOVÉ   PIVO   SENTICKÝ   KVASAR 

Pivo Kvasar je speciální kvasnicové nefiltrované přírodní pivo s přídavkem medu, bez konzervace a pasterizace, bez barviv, umělých sladidel, chemických látek zlepšujících kvalitu pivní pěny, bez umělého přídavku CO2. Pivo sentický Kvasar je vyráběno z pravého českého hlávkového žateckého chmele. 

Prodávám medové pivo Kvasar ve 3 druzích*:  12°světlý ležák, 13°černé pivo a 15°světlé speciální pivo. Má skvělé unikátní složení (Kvasar a obsahové složky piva), zdravotní účinky (Kvasar a zdravotní účinky). Bohužel je určeno pro osoby starší 18 let, protože  je sexy nebezpečné (Kvasar nebezpečný - foto) a medově romantické (Kvasar romantický foto)

Pivo prodávám vždy chlazené a výhradně v originálních 1,5 litrových PET lahvích nebo na objednávku v 15, 30 a 50 litrových nerezových sudech. Výčepní pípa je k půjčení na prodejně.

Aktuální ceník piva Kvasar - PET lahve i sudy je k mání na prodejně Léčivky.

* Poznámka: Od 30.6.2010 skončila výroba a prodej 10°piva Kvasar.

A k c e:                               

Ke každému pivu Kvasar, pěna zdarma !

viz internetové stránky výrobce pana Jiřího Jelínka ze Sentic    www.pivokvasar.vyrobce.cz 

 

 

Medové kvasnicové pivo sentický KVASAR

 

Popis:

Kvasar se vyrábí se stejných surovin jako klasické pivo (spodním kvašením), navíc se však přidává studenou cestou pravý včelí med, který obohacuje nápoj o celou řadu stopových prvků. Znamená to, že všechny zdraví prospěšné látky v medu obsažené, zůstávají po celou dobu trvanlivosti v plné své aktivní formě. Cukry v medu obsažené se v průběhu dokvášení mění na alkohol a kysličník uhličitý (proto hotové pivo není medově sladké).

Vyzrálé a uleželé pivo Kvasar je bez filtrace, pasterizace, bez jakékoliv chemické a tepelné úpravy stáčeno do 1,5 litrových PET lahví, které jsou elastické a jsou schopné reagovat na narůstající tlak během transportu a uskladnění. Sedlina v pivu je tvořena kvasnými mikroorganismy, které obsahují B vitamíny a jiné zdraví prospěšné látky. Sedlina v pivu odpovídá normě a je typická pro pravá nefiltrovaná kvasnicová piva. Nízká teplota skladování (2oaž 6o C) zaručuje dlouhodobou plnohodnotnost nápoje, která při 2o C výrazně překračuje minimální dobu trvanlivosti, která je 2 měsíce. Jiří Jelínek vybudoval vlastními silami svůj minipivovárek v rodinném domku v obci Sentice nedaleko Brna. O celou výrobu se stará majitel sám, pouze s pomocí svého syna. Vše dělají ručně v moderním minipivovaru (např. vše je nerez materiálu). Pivo není dostupné v běžné distribuční síti, většinou je prodáváno pouze přímým zájemcům.  

Originální způsob výroby odpovídá přibližně hmotnostním 15 % extraktu v původní mladině (nyní se vyrábějí už 4 druhy medového piva Kvasar 10°, 12°, 13°a také původní 15°). Pivo neobsahuje žádné konzervační přísady, jeho trvanlivost není prodlužována ani chemickou, ani tepelnou cestou. Kvasar je tedy čerstvý nápoj s živými mikroorganismy, obsahující vitamíny (nejen skupiny B), enzymy, organické a  minerální látky.

Dnešní nefiltrovaná piva navazují na dávné tradice piv našich předků, jsou pro svoji plnost chuti a přítomnost kvasinek stále více vyhledávána. Sentický Kvasar navíc ještě obsahuje med a tak se stal nejen dobrým mokem, ale i zdraví prospěšným nápojem.

Co je na tomto pivu jiné? 

Na rozdíl od všech ostatních piv v ČR je sentický Kvasar „živé“ pivo, obsahuje živé kvasinky, živé enzymy a bílkoviny. Je typově stejné jako před mnoha staletími za použití moderních a hygienických postupů, zaručujících vysokou a stálou kvalitu. Jako jediné pivo v ČR obsahuje pravý včelí med. Černý speciál neobsahuje barvivo kulér (přepálený cukr) ani umělá sladidla. Piva nejsou dodatečně syceny CO2. Pivo Kvasar je vyráběno pouze z pravého českého žateckého chmele (ne z koncentrátů a granulátů) a také se při jeho výrobě nepoužívají chemické přípravky pro zlepšení kvality pivní pěny (Kvasar má vždy hustou a trvanlivou pěnu).  Pivo typově vyhovuje zdravé výživě. Medový Kvasar je „čisté pivo“ bez umělých chemických látek.

" Jiří Jelínek nevidí důvod, proč by se jeho výrobek neměl dobře prodávat, navíc obsahuje-li přírodní produkt - med. "Proti medu přece nemůže nikdo nic mít. O jeho kvalitě a prospěšnosti pro lidský organizmus bylo řečeno dost. Na to sázím. Medové pivo si koupí dříve nepivař a člověk, který chce, udělat něco pro své zdraví. Kvasar je vařen tak, aby všechny zdraví prospěšné látky z medu zůstaly zachovány. Potom je lékem. Musí se ale užívat přiměřeně, v malých dávkách. Doporučuji jedno pivo denně a každý bude vypadat tak, jako já," usmívá se Jelínek a hladí si pivem dokonale vytvarované bříško.

Sentický medový mok je originál
           
Exkluzivitu svého minipivovaru však hodlá Jiří Jelínek zachovat. Licence jeho medového piva sice našla uplatnění (v roce 1997 se Jelínek dohodl s pivovarem v Černé Hoře na licenční výrobě), ale Sentický kvasar prý bude vždy originálem. "Velké pivovary musí pivo upravovat filtrováním a pasterováním. Velký pivovar musí v rámci konkurenceschopnosti vyrábět trvanlivá piva. To já nemusím. Klasické kvasnicové pivo má přece jenom svou originální chuť. Navíc já se mu můžu věnovat mnohem lépe než ve velkém pivovaru. Sentický kvasar bude stále originálem, který může mít řadu licenčních podob."

"I doktoři mi potvrzují, že je to bomba vitaminů a živin, taková česká viagra," usmívá se. "Jezdí k nám pro něj lidé z celé republiky jako pro posilující lék." V Senticích má chalupu Eva Veškrnová a vždy, když ji navštíví prezident Václav Havel s manželkou Dagmar, chodí si prý jejich ochranka k Jelínkům pro pivo Kvasar. "Posílali jsme po nich pivo i panu prezidentovi," líčí nadšeně oba Jelínkové. "Manžel paní Evy nám pak řekl, že prezidentovi pivo chutnalo a že se k nám někdy přijde podívat!" Chuť hradního pána začíná sdílet i tolik dalších příznivců medového piva, takže v některé dny nemají Jelínkovi co prodávat. "Devadesát procent výroby prodáme tady ve dveřích, proto tu ve dne v noci někdo musí být, ani na dovolené kvůli tomu nejezdíme," říkají. "Naše pivo se točí ještě u nás ve vsi a pak v jedné restauraci ve Žďáru nad Sázavou. V PET lahvích se něco vozí i do obchodů v okolních obcích."

Proč se pivo jmenuje Kvasar? "Nejde ani tak o to, že je kvasnicové," vysvětluje starší z rodu Jelínků. "Dlouho jsme o tom s kluky v hospodě přemýšleli: oni třeba navrhli, ať se pivo jmenuje Paroháč - to jako že jsem Jelínek. Nakonec jsem ale zvolil Kvasar, protože to je velká černá díra do vesmíru a naše pivo udělá stejnou díru do světa." Astronomové by nejspíš s takovým výkladem pojmu kvasar moc nesouhlasili, copak ale na tom zase tolik záleží? "Hlavně že je naše pivo dobré!" hlaholí Jiří Jelínek starší. "Podle mě to je nejlepší medicína pro dospělé. Každému říkám: denně půl litru medového piva je pro zdraví a neublíží. Co je nad to, to už je chlastání."

Aby svému pivu dodal ještě většího věhlasu, založil sentický pivovarník - který také hraje na trubku - dechovou kapelu Kvasarku a napsal pro ni řadu skladeb s velmi jednoznačným obsahem. "Chci do světa vykřičet, jak je to pivo dobré!" rozohňuje se nad další sklenkou. "Složil jsem Medový kvasar, Sentické tango, Chlapi z Kvasarky a ještě asi osm dalších písniček o Kvasaru.